Westbrook slår 51 år gammel NBA-rekord

Oklahoma Citys stjernespiller, Russel Westbrook, lavede sit 10. triple-double i træk, da holdet slog Portland Trail Blazers med 120-111.

En imponerende præstation. 51 år efter at Witt Chamberlain i 1968 satte ni triple-doubles i træk, kunne Westbrook mandag sætte sig alene på tronen af triple-doubles.

En triple-double noteres, når en spiller laver et tocifret antal i tre ud af fire kategorier i en kamp – point, rebounds, blokader og assists.

I kampen mod Portland Blazers leverede han 21 point, 11 assists og 14 rebounds.

Den 30-årige point guard startede sin imponerende stime den 22. januar mod netop Blazers med 29 point, 10 rebounds og 14 assists. Siden har han leveret tocifrede tal mod hold som Pelicans, Bucks, Magic, Heat, Celtics, Gizzlies og Rockets.

Russel Westbrook var selv ganske ydmyg ovenpå den store præstation:

– Det er helt fortryllende. Jeg er så taknemmelig for, at der er nogen foroven, der har givet mig mulighed for at spille det spil jeg elsker, og gøre det godt. Jeg har nogle fantastiske holdkammerater, og de har gjort det nemt for mig, sagde han efter kampen ifølge express.co.uk.

Westbrooks første sæson-triple-double i 2016/2017-sæsonen kulminerede med prisen som årets MVP. I den sæson sluttede han med et gennemsnit på 31, 6 point, 10,7 rebounds og 10,4 assists. Det gjorde ham til den første gennemsnitlige triple-double-spiller siden Oscar Robertson i 1962.

Han er i det hele taget lidt af en triple-double-ekspert. I sidste sæson opnåede han karrierens triple-double nummer 100, hvilket han er den tredjehurtigste spiller til at opnå, da han blot skulle bruge 736 kampe til det. Kun Robertson og Magic Johnson har gjort det hurtigere. Ud af de øvrige 29 NBA franchises har 24 af dem færre triple-doubles på hele holdet end Westbrook har lavet selv i karrieren. Siden debuten i 2008 har han lavet over dobbelt så mange som alle andre hold tilsammen i samme tidsperiode.

Inden mandagens opgør havde Westbrook lavet 21,2 point, 11,1 rebounds og 11, 2 assists i gennemsnit per kamp, så alt tyder på, at han kommer til at levere en gennemsnitlig triple-double-sæson for tredje gang i træk. Indtil videre har han leveret 23 af slagsen og har leveret 127 i alt gennem karrieren.