Hvordan virker odds systemer?

Jagter du muligheden for at slå bookmakerne? Så er du ved at spore dig ind på den rigtige retning – Vi ønsker nemlig at hjælpe dig.
På denne side skal det handle om odds systemer, hvad dette er, og hvordan (og om) det virker.

odds systemer

Et system vil i dette tilfælde blot sige en metode eller en strategi. På denne side vil vi præsentere dig for fire af de mest populære systemer, vi vil fortælle dig, hvorfor de er profitable, og vi vil undersøge, om der er nogle ulemper ved at anvende systemer til odds.

Læs vores komplette guide om odds her.

Hvilke populære odds systemer findes der?

Profitable systemer til odds findes der mange af, i hvert fald hvis man spørger ophavsmanden. Men hvor mange, der egentligt virker, er usikkert. Derfor nøjes vi med at fremhæve fire af de mest populære og ’sikre’ odds systemer.

Martingale systemet:

Martingale systemet er et af de mest kendte odds systemer. Men hvad går det ud på?

Dette system går ud på, at du altid spiller på væddemål, der giver odds 2.00. Hvis du taber, fordobler du din indsats.

Lad os sige, at du spiller 50 kroner på odds 2.00, og du taber. Derefter skal du spille 100 kroner på odds 2.00, og herefter 200 kroner på odds 2.00, osv. Man fordobler altså, indtil man vinder, og herefter vender man tilbage til det oprindelige beløb.

Kelly Criterion systemet:

Nu vil vi præsentere Kelly Critererion systemet, og her gælder det om at holde godt fast i den matematiske hat. Er du klar?

Systemet er, som sagt, baseret på matematik. Herudover er det baseret på, hvor mange penge du har at spille for, og hvor stor risikoen er. Der findes nemlig en formel i dette system, som skal hjælpe dig med at beslutte, hvornår du skal spille, og hvor meget du bør spille. Formlen ser således ud:

Bankroll % = (Sandsynlig for at vinde (decimal) X odds) – 1 / (odds -1).

Virker det forvirrende? Det bliver tydeligere efter et eksempel.

Bankroll % = (0,55 * 1,91) -1 / (1,91 -1)

Udregningen af dette vil resultere i, at du bør anvende 5,5% af din bankroll på dette væddemål. Hvis formlen var endt i et negativt resultat, betyder det, at du ikke bør spille på væddemålet.

Henze systemet:

Henze systemet er virkeligt populært og enkelt, hvilket er meget forståeligt, da proklamationen lyder ”Tjen 1 million på 100 bets”. Dette lyder måske for godt til at være sandt? Det kan du selv vurdere efter endt læsning. Men hvad går systemet så ud på?

For at være succesfuldt med dette system, skal du vinde 100 bets i streg. I det mest almindelige eksempel starter spilleren med 100 kroner. Ved hvert bet satser man hele beløbet. Alle de odds, man spiller på, skal være 1.10. Hvis man rammer rigtig 100 gange i streg, vinder man over 1.000.000 kroner.

odds fra din computer

Virker systemerne? Fordele og ulemper

Finder der overhovedet sikre odds systemer? Eller nogle odds systemer der virker? Nu tager vi de kritiske briller på og undersøger dette ved at kigge på ulemperne først.

Vi fremhæver den centrale ulempe ved hvert af de tre systemer:

  • Martingale systemet:

Der er én central ulempe ved dette system – du har ikke uendelige penge. Lad os sige, at du har 1.000 kroner at spille for, og du starter med at oddse 50 kroner. På denne måde vil du allerede løbe tør for penge, når du taber spil nummer fire (du vil have brugt 750 kroner og ikke have råd til at fordoble).

Men ja. Dette system virker, hvis du har virkeligt meget tid og endnu flere penge.

  • Kelly Criterion systemet

Det største problem ved dette system ligger i formlen. Hvis du er uerfaren, kan du nemlig komme til at lave fejl. Grunden til dette er, at ’sandsynligheden’ i formlen er baseret på din egen vurdering.

  • Henze systemet:

Det er svært at sige noget meget dårligt om Henze systemet. Der er dog mange, der oplever, at de ikke har is nok i maven i den sidste halvdel af de 100 bets og derfor bliver nødt til at give op.
Henze systemet lyder utroligt let og meget tiltalende. For hvis du oddser til 1.10 hver gang, så kan man jo sige, at der er 90% chance for at vinde, så er det jo nemt, ik’?


For at ramme millionen, hvilket er målsætningen, skal du dog ramme de 90% 97 gange i træk. Dette er der kun 0,0036 procent chance for – det vil altså ske én gang ud af 28.000 gange. Det er dog stadig omkring 400 gange mere sandsynligt, at du bliver millionær ved hjælp af Henze systemet, end det er, at du vinder i lotto.

Fordelene ved systemerne

Hvis vi tager udgangspunkt i de to nederste systemer, kan man også fremhæve en central fordel. Fordelen ved begge disse er nemlig, at du har en langt større chance for at vinde, end du har, hvis du bare spiller med hovedet under armen.

Disse systemer kan altså være med til at give dine spil noget disciplin og struktur, og dette vil gøre mange spillere profitable. Så ja, de to nederste systemer virker faktisk.

Vi håber, at du er kommet tættere på at finde det optimal odds system til dig, så du snart kan blive en profitabel oddser.