Odds bonus

Når du vil oddse på en fodboldkamp, håndboldkamp eller noget helt tredje, er det naturligvis dine egne penge du smider i puljen – derefter er det kampens udfald, der afgør, om du vinder på dem, eller mister alt, hvad du har satset. Det kan derfor være noget af en gambling, at smide sine egen penge på odds.

Heldigvis tilbyder rigtig mange bookmakere, at du kan få en såkaldt odds bonus, når du selv smider nogle penge i puljen. Det vil altså sige, at de giver dig ekstra penge at spille for, afhængigt af, hvor meget du selv har satset i første omgang

odds bonus

De forskellige typer af odds bonusser

De forskellige odds sider med betting bonus, har også forskellige måder at tilbyde deres bet bonus på. Det vil sige, at det kan være en god idé for dig at navigere rundt på de forskellige sider, for at finde frem til, hvad de forskellige bookmakerne tilbyder og hvilken type odds bonus, du er mest interesseret i.

Her får du derfor opremset et par af de forskellige odds bonusser, du kan være heldig at rende ind i på diverse betting sider.

Freebets

Nogle sider tilbyder de såkaldte free bets. Det vil sige, at du kan få stillet et beløb til rådighed, uden du selv har skulle smide nogle penge i puljen. I de fleste tilfælde bliver et freebet først tilbudt, efter du har spillet en eller flere gange for dine egne penge.

Når man får tilbudt et freebet, får man dog kun lov til at beholde pengene, hvis ens odds går hjem. Har du altså fået stillet eksempelvis 100 kr. til rådighed som odds bonus, og vinder på dem, får du hele beløbet lige ned i lommen. Til gengæld er det ikke en mulighed blot at indløse de 100 kr. i stedet for at spillet for dem.

Indbetalingsbonusser

Indbetalingsbonusser er blandt de mest populære former for odds bonusser, der tilbydes af bookmakeren. Denne type betting bonus tilbydes som regel ved det første bet, du laver – altså den første gang du indbetaler til et odds.

Med denne type odds bonus, vil bookmakeren matche din indbetaling – i de fleste tilfælde med 100%. Det vil altså sige, at de kvit og frit fordobler det beløb, du selv har smidt i puljen. Har du selv oddset 100 kr. på en fodboldkamp, har du altså pludselig 200 kr. at vinde på, hvis indbetalingsbonussen ligger på 100%. Som regel har de forskellige odds sider med sportsbetting bonus dog en øvre og nedre grænse, der ligger mellem 100 og 2000 kr. Det vil altså sige, at du minimum skal smide 100 kr. i puljen selv, for de vil matche det, og at de ikke vil matche dit beløb, hvis det er over 2000 kr.

Risikofrit spil

Risikofrit spil indebærer, som navnet antyder, at der er ikke er nogen risiko for at tabe penge, når man oddser sine egne penge. Her kræver det i de fleste tilfælde, at du har dine egne penge stående på kontoen, som du benytter. Med risikofrit spil, vil du ofte være garanteret at få alle dine penge retur af bookmakerne, hvis du skulle være uheldig at tabe pengene. Dog vil du som regel kunne beholde hele beløbet selv, hvis du er heldig at vinde.

Som regel vil et gennemspilskrav gælde, hvis du vinder, hvilket vil sige, at du kan være nødsaget til at skulle bruge din gevinst på betting x antal gange, før du får din gevinst udbetalt.

Læs mere om gennemspilkrav længere nede.

No deposit bonus – bonus uden indbetaling

Det lyder næsten for godt til at være sandt – men det findes faktisk. No deposit odds er en odds bonus uden indbetaling til dine odds. Det vil sige, at du kan få x antal kroner at spille for hos de forskellige bookmakere, uden selv at skulle smide noget i puljen. Her har du altså intet at miste og ingen penge på spil, men blot en gratis mulighed for at vinde penge helt kvit og frit.

Helt overodnet får du her en odds bonus uden indbetaling fra egen lomme.

Boosted odds

Boostede odds er en form for odds bonus, der ofte benyttes ved større kampe. Her får du ikke ekstra penge eller gratis beløber at spille for, men har i stedet mulighed for at vinde større gevinster, end du normalt vil kunne med de andre bonus bets.

Bookmakerne vil i dette tilfælde sætte et odds op på de store kampe eller favoritter, så du eksempelvis kan få lov at spille på en kamp til odds 10, i stedet for odds 1,5 eller lignende. På den måde har du mulighed for at vinde dine penge igen væsentligt flere gange, end ellers.

Som regel har de dog en grænse for, hvor mange penge du har lov til at skyde efter denne type odds bonus. Grænsen ligger mange steder på et max beløb på 50 kr.

mand tjekker oddssystemer på computer

Odds bonus system

Hvis du har mod på det, findes der et smart odds bonus trick, som spiller de forskellige bookmakere op mod hinanden. Som regel vil dine gevinster hive pengene tilbage, hvis det opdages, at du snyder, når du oddser. Dog er denne metode kendt af de mange forskellige bookmakere, men bliver ikke betragtet som ulovlig. Formålet er, at du indmelder dig på flere forskellige sites, og spiller dem op mod hinanden.


Der findes udførlige guides til, hvordan denne metode fungerer og hvordan man skal gøre step for step. Dog er der ingen garanti for, om du vinder eller ej, og det anbefales derfor, at du kun kaster dig over denne metode, hvis du er lidt inde i betting-verdenen. Er du ny i gamet, bør du derfor sætte dig ind i, hvordan der spilles bedst, før du giver dig i kast med dette system, da du kan risikere at miste en del penge, hvis ikke du får fulgt instrukserne til punkt og prikke.

Hvorfor tilbyder bookmakerne en startbonus?

Der er én primær grund til, at bookmakerne tilbyder dig en gratis odds bonus. Konkurrence. Der findes et hav af forskellige sites, du kan vælge at skyde dine penge i, hvis du vil lave et odds. De mange forskellige sites, har derfor brug for at promovere sig selv som de mest attraktive, ved at tilbyde de bedste tilbud, eksempelvis ved hjælp af odds bonusser. Dog kan det være svært at vurdere, hvilket site der er det bedste, og hvilket du derfor bør vælge. Dette kommer an på, hvad der tiltrækker den individuelle spiller.

Nogle steder kan du få tilbudt et større beløb, men har da også mulighed for at tabe mere. Andre steder vil beløbene være væsentligt lavere, men i de fleste tilfælde også mere sikre.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved bonusser?

Ordet ”bonus” har i udgangspunktet en positiv klang. Man kan derfor hurtigt blive betaget af tilbuddet om gratis penge og frie spil. Dog er det vigtigt, du gennemlæser de regler og vilkår, der er for de forskellige bonusser, før du glædeligt kaster dig over dem og hiver dit kontonummer frem.

Selvom diverse betting sites primært tilbyder bonusser for at hive kunder hjem, er det også vigtigt at huske på, at deres hovedformål er selv at tjene penge. Derfor er det vigtig, du gennemlæser vilkårene for deres forskellige tilbud, inden du kaster dig sultent over dem. Som regel kræver det, at du selv satser en del af dine egene penge, før du kan få lov at modtage en bonus, eller at du spiller x antal gange, før du får en odds bonus.

Hvad betyder gennemspilkrav?

Mange steder vil dine penge blive behæftet ved et gennemspilskrav, når du får tilbudt en odds bonus. Dette vil sige, at det er bookmakerne der sætter grænserne for, hvad du i første omgang skal benytte dine penge på, før du kan få et eventuelt vinderbeløb udbetalt. Som regel er der nogle regler for, at dit vundne beløb skal benyttes på betting x antal gange, før du har mulighed for at hive beløbet ud.

Det kan eksempelvis være, bookmakeren kræver, at du benytter dit vinderbeløb på betting to gange, før du har lov til at hive beløbet ud og få det udbetalt. Dette gør altså, at du ikke er sikret at få glæde af dine eventuelle sportbet odds bonusser, hvis du benytter dem på en fodboldkamp, men er nødsaget til at satse dem en gang eller to mere, afhængigt at reglementet hos den enkelte bookmaker.

indbetalingsbonus

Skal jeg være ny kunde for at få en bonus?

Langt de fleste bookmakere laver vælger at tilbyde odds bonusser, for at tiltrække nye kunder. Det kræver i de fleste tilfælde også, at du derfor opretter dig for første gang, for at modtage en given bonus – og dermed er helt ny kunde. I nogle tilfælde kan de forskellige bookmakere lave tilbud, som også gælder deres ældre kunder. Dette kan eksempelvis være ved større og vigtige fodbold- eller håndboldkampe hvor landsholdet er involveret. Det gøres primært ved kampe, som bookmakerne tænker, der er mange, der kunne være interesserede i at spille på.

Sådan får du din startbonus som ny kunde

Måske er du komplet ny i den store betting-verden, og har svært ved at finde hoved og hale på de mange tilbud. Og dermed også svært ved at finde frem til, hvilket tilbud, du bør kaste dig over. Her får du derfor en lille guide til, hvordan du som helt grøn oddser skaber dig det bedste overblik over de mange bookmakere og deres tilbud for at finde frem til den rette odds bonus for dig.

Vælg en betting side med dansk licens

Inden du overhovedet går i gang med at overveje, hvilken type betting side og hvilken type bonus du kunne være interesseret i, bør du sortere alle sider fra, der ikke har dansk licens.

Den danske licens er først og fremmest en sikkerhed for dig. På den måde er du garanteret, at spilmyndigheden kontrollerer den bookmaker, du har øje for. Her er du ligeledes garanteret en vis sikkerhed og undgår at blive snydt.


Ydermere kan du med den danske licens få skattefrie gevinster, hvilket vil sige, at du ikke bliver beskattet af de beløber, du vinder, men kan få udbetalt hele beløbet.

Afgør med dig selv, hvad du har lyst til og brug for

Ud over, at du skal have muligheden for at vinde en sum penge, er det også vigtigt, at du synes det er sjovt at spille. Du bør derfor gøre op med dig selv, hvilken type odds bonus, der falder mest i din smag. Kan du lide at gamble og vinde de helt store beløber? Eller vil du starte i de små og det sikre, for at lære hele den store spilverden at kende?

Uanset hvad, bør du undersøge de forskellige muligheder til grund, før du kaster dig over det første og det bedste.

Læs op på reglerne

Selv når du har fundet frem til, hvilken bookmaker, du vil kaste din lid til og har fundet frem til hvilken type odds bonus, de tilbyder, bør du læse op på regler en ekstra gang. Også det med småt. Dette er vigtigt at gøre, så du er sikker på, hvad du har af rettigheder, samt hvad du har af muligheder for at vinde penge, uden bookmakerne pludselig render med alle pengene, fordi du ikke har læst ordenligt op på reglerne for de enkelte bonusser.

Opret dig hos dit yndlings site

Når du har gjort op med dig selv, hvilken bookmaker der falder bedst i din smag, er du klar til at oprette dig. Dette kan heldigvis gøre ganske simpelt. Alt du skal gøre for at oprette en konto hos en bookmaker er, at hive dit NemID frem, og udfylde et par gængse oplysninger om dig selv. Dette er eksempelvis fulde navn, adresse, cpr-nummer mm. Dette skal udfyldes, for at bookmakerne kan sikre sig, at du er en rigtig person, samt sørge for, det kun er dig, der skal have rådighed over kontoen og de vundne beløber.