Odds – sådan oddser du

Ordet odds er engelsk og betyder noget med, hvor sandsynligt et bestemt udfald er. Det vil sige, at når du oddser på noget, så gætter du på, hvordan udfaldet vil blive.

Hvis du for eksempel oddser på resultatet af en fodboldkamp, så gætter du på, hvordan kampen vil ende.

Du kan vinde penge, hvis du gætter rigtigt. Der er bare den ekstra krølle på det, at størrelsen på gevinsten afhænger af, hvor mange personer der har gættet præcis det samme. Hvis mange mennesker har gættet på, at det samme hold vinder kampen, og de så vinder, så skal alle de mennesker dele gevinsten.

Hvis der derimod er få mennesker, der har gættet på et bestemt udfald, og de så får ret, så bliver der en større gevinst til dem hver.

Så du kan kort sagt vælge at gå efter den sikre gevinst ved at gætte på, at favoritholdet vinder, eller du kan gå imod strømmen og oddse på, at det modsatte hold vinder – for at score en større gevinst.

Odds

Hvad kan jeg oddse på?

Der er stort set ikke det, du ikke kan oddse på. Det kan først og fremmest være i forbindelse med noget sport. Men det kan også være i forbindelse med noget, som slet ikke har spor med sport at gøre.

I forbindelse med sport kan du selvfølgelig oddse på slutresultatet af en kamp. Men du kan også gætte på en lang række andre ting, der kan ske under en kamp. Det kunne for eksempel være, hvem der scorer det første mål – eller andre af de mange ting, der foregår i løbet af en hel kamp.

Det kan også være helt andre ting, der kan gættes på. Det kan være noget om, hvad en kendt person gør eller siger. Det kan være noget om nogle store begivenheder eller om personer både herhjemme og i udlandet. Der er nærmest ingen grænser for, hvad en bookmaker kan sætte op, som man kan gætte om.

Odds på fodbold

Fodbold er nok en af de sportsgrene, som de fleste oddser på. Du kan stort set spille på alt, hvad der foregår under en fodboldkamp.

Det kan for eksempel være kampens resultat, antal af mål, antal af kort, antal af hjørnespark eller straffespark, hvem der scorer og så videre. Det kan være om mange detaljer.

Det kan være en fordel at vide meget om fodbold og om de hold, du oddser på. Men det er faktisk ikke nogen garanti for, at du vinder den store gevinst. Det er jo i de uforudsigelige resultater, at de største gevinster ligger.

Odds på fodbold, håndbold eller sport

Odds på håndbold

Ligesom du kan spille på alt muligt i forbindelse med fodbold, så kan du gøre præcis det samme, når det kommer til håndbold.

Hvem vinder? Hvem brænder flest målchancer? Hvem scorer i første halvleg? Hvem bliver udvist? Disse spørgsmål og et hav af andre kan du oddse på. Du kan bare plukke de ting ud, som du gerne vil spille på. Det kan være nogle helt centrale dele i forhold til kampen – som for eksempel resultatet, eller det kan være nogle helt små detaljer om kampen eller om spillerne

Odds på e-sport

En af de nyere sportsgrene, som du kan oddse på, er den mere og mere populære e-sport. Hvis du vælger at oddse på e-sport, så er der selvfølgelig også alt muligt, du kan komme med dine gæt omi sådan en kamp eller en hel turnering.

I forbindelse med e-sport er det en ret stor fordel at kende noget til det. Så øger du dine chancer for at vinde. Hvis du udelukkende vil oddse på e-sport, så findes der siden, eOddset, hvor du kan gøre det.

Der er også andre bookmakere, der tilbyder oddset på e-sport, men ikke alle sider er helt på omgangshøjde i forhold til sporten endnu. Derfor bør du lige tjekke de forskellige bookmakeres niveau i forhold til s-sport.

Odds på din favoritsport

Hvis der nu er en helt bestemt sportsgren, som du har en stor passion for, så er det måske mest interessant for dig at oddse på nogle kampe og nogle sportsudøvere, der har med den sport at gøre. Så er det godt, at der findes mange gode muligheder for det.

Sæt dig ind i, hvordan de enkelte betting sider er bygget op, og hvordan de fungerer – og ikke mindst hvilke sportsgrene de har med at gøre. De fleste sider har alle de gængse sportsgrene som: Fodbold, håndbold, tennis, badminton, bordtennis, basketball, ishockey, svømning og så videre. Men også mindre sportsgrene som: Formel 1, skiløb, skøjteløb, dans, dart og så videre og så videre kan der spilles på.

Find din favoritside, hvor du kan spille alt, hvad du vil på netop din favoritsport.

Odds på store begivenheder herhjemme og i udlandet

Her er der nærmest ingen grænser for, hvad bookmakerne kan finde på at udbyde som noget, der kan oddses på. Det kan være stort set alt mellem himmel og jord – bare der kan gættes på udfaldet.

Det kan for eksempel være på, hvad dronningen eller statsministeren siger i deres nytårstale, det kan være på, hvem der vinder et valg i et givent land, det kan være på, hvem der får en Oscar eller en anden pris af en eller anden art.

Det kan også være på noget med Melodi Grand Prix eller andre konkurrencer her i landet eller et andet sted i verden. Det kan være på resultatet af et folketingsvalg, det kan være på, hvem der vinder Vild med Dans. Det kan være alt muligt. Sort og småt

Gode råd om betting

Gode råd til dig, som er ny inden for odds

Hvis du er helt ny inden for alt dette med odds, så er der flere ting, du skal være opmærksom på. Det er altid en god idé at sætte sig grundigt ind i tingene, inden du bare begynder at sætte nogle penge på det ene eller det andet.

Tag gerne imod følgende gode odds råd.

Punkt et må være, at du sætter dig godt ind i, hvordan det fungerer, og hvad de forskellige begreber betyder. så er du så nogenlunde klædt på.

Til en start kan du begynde i det små. Prøv for eksempel at spille på et udfald af en kamp, som du er ret sikker på. Så kan du prøve at spille, hvor du har en vis chance for at få en gevinst. Om du så kun lige får dine penge igen, så er det jo bedre end at tabe dem.

Spil ikke for særlig mange penge til en start. Hvis du skulle tabe dem, fordi du burde have vidst noget mere om, hvordan det hele foregår, så er det jo ret ærgerligt.

At oddse handler nemlig ikke kun om at være god til at forudsige et bestemt udfald, men i høj grad også om at kunne gennemskue forholdet imellem et højt og et lavt odds og så derudfra gøre dine indsatser.

Spil kun på en sport, som du kender noget til, hvis du vil have størst chancer for gevinst.

Det tager tid at blive rigtig god til at oddse. Hvis du satser på at komme til at tjene mange penge på det, så skal du væbne dig med stor tålmodighed og en stor indsats for at blive rigtig god til det.

Hvis du bare vil hygge-oddse en gang imellem, så spiller du bare for sjov, og så kan du tabe lidt og vinde lidt. Sådan er det for de fleste. Og det er selvfølgelig helt fint.

Hvor foregår betting henne?

Der er mange muligheder for at komme til at spille. Det kan enten foregå i en fysisk butik eller online.

Der er mange butikker, der tilbyder betting. Det er typisk kiosker, visse supermarkeder eller spillecaféer, der har de forskellige kuponer, der udfyldes og afleveres. Så får du din udfyldte kupon i hånden og kan få resultaterne af det, du har spillet på senere, når kampen er spillet.

Vinder du på din kupon, kan du gå ned i en kiosk og få din gevinst udbetalt. Så du skal passe godt på din papir-kvittering.

Du kan også oddse online. Du kan bruge alle de enheder, der kan gå online, til at spille på. Det er lige meget, om det er en smartphone, en tablet eller en PC, du bruger til dei. Når du har afgivet dine bets, så får du en elektronisk kvittering på det, som du har spillet på.

Fordelen ved at spille online odds er, at du opretter en profil med en konto knyttet til, som din eventuelle gevinst kan blive direkte overført til. Så behøver du slet ikke at holde øje med, hvordan udfaldet af det, du har spillet på, blev. Din eventuelle gevinst vil automatisk blive overført til din wallet, som du så senere kan overføre fra og til din bankkonto.

Opret dig online, og få en bonus

Alle betting-firmaer vil gerne have nye kunder i butikken. Derfor vil du mange steder blive taget rigtig godt imod, hvis du opretter dig som ny kunde. Det kan de blandt andet gøre ved at hilse dig velkommen med en særlig odds bonus.

Denne bonus giver dig mulighed for at få nogle flere penge at spille for. Det kan dreje sig om flere hundrede kroner, som du kan bruge af. Det er jo altid rart at have noget mere at spille for.

Se dig lidt omkring på de forskellige sider, inden du vælger, hvor du vil være kunde. Der kan være forskel på, hvilke former for odds, de kan tilbyde, og der kan også være andre forskelle fra side til side. Det er ikke kun nok at lade sig forblinde af et favorabelt velkomsttilbud.

Læs også: Find oversigten over bonusser på denne side.

opret dig online og få din bonus

Få styr på de mange begreber

At bevæge sig ind på en betting side kan i starten være temmelig overvældende. Dels skal du orientere dig om, hvad der foregår på siden, og hvilke spillemuligheder der er.

Dels vil du også møde en hel del ord og begreber, som du først lige skal til at lære betydningen af. Hvad betyder for eksempel begreber som: Handicap, Asian odds, odds ratio, live betting og hvad er en oddset ekspert?

Disse og mange andre ord og vendinger vil du stille og roligt på lært hen ad vejen. Sæt dig for at lære en mindre del at kende ad gangen, så du efterhånden får lært dette særlige spiller-univers at kende.

Hvad betyder handicaps i odds?

Et handicap i odds betyder, kort sagt, t man forsøger at udligne det vilkår, at et hold fra start har en markant større chance for at vinde eller tabe til det andet hold. Hvis der er sådan en markant forskel i de to holds chancer, fordi de ene hold er meget stærkere eller svagere end det andet, så taler man om, at det gøres til et odds med handicap.

Man udligner så at sige forskellen på holdene på forhånd, sådan at det stadig giver mening at spille på, hvem der vinder kampen. Der skal jo gerne stadig være en vis spænding i forhold til, hvilket hold der vinder.

Hvad betyder Asian handicap?

Asian handicap er en variant af det europæiske handicap-begreb. Det handler stadig om at udligne en styrkeforskel fra start af – inden kampen overhovedet bliver spillet. Det gør oddset mere lige.

Styrkemæssigt giver man begge hold en cirka 50 % chance for at vinde kampen ved at tildele det ene hold et handicap.

Med Asian handicap kan der tildeles handicap på både favoritten og på overraskelsen.

Man kan i dette tilfælde ikke spille på, at kampen bliver uafgjort.

Asian handicap fungerer noget anderledes end det europæiske system.

Hvad er systemspil?

Når du ikke længere er helt så ny på odds-banen, så kan du prøve dig frem med noget systemspil.

Et af de mest populære af de systemer er det, der kaldes for lige på. Det er der, hvor du på den samme kupon har flere væddemål. For at få en gevinst på sådan en kupon, skal alle dine odds ramme plet. Gør de ikke det, så er der ingen gevinst overhovedet. Vinder du på dem alle, så får du til gengæld en større gevinst, end hvis du spillede på dem enkeltvis.

Når du spiller lige på, kan du altså både satse og vinde mere end på de enkelte odds.

Der findes også andre systemer, du kan spille. Jo mere sikkert, du spiller, des mere koster det.

Det kunne for eksempel være et system, hvor du ikke risikerer at tabe hele din indsats, hvis ikke alle dine bets går hjem. På sådan en kupon kan du for eksempel spille 2/5, 4/5, 5/7 eller en anden brøk. Spiller du 2/5, så oddser du på fem resultater, men du får gevinst, hvis bare mindst to af dem går hjem. Får du flere pletskud end de to, så stiger din gevinst.

Med det system er du klart bedre sikret mod tab, end hvis du satser hele butikken. Til gengæld koster denne form for system mere at spille.

Der findes en større håndfuld af andre spillesystemer. Dem kan du sætte dig ind i, hvis du på et tidspunkt gerne vil prøve noget andet.

Spil live fra mobilen

Hvad er live odds?

Live odds er en spilleform, som er blevet meget populær. Som ordet antyder, så går live odds ud på, at du spiller på en sportsbegivenhed, mens den er i gang. Det giver selvfølgelig en anden oplevelse og nogle andre udfordringer, end hvis du spiller på kampen, før den bliver fløjtet i gang.

En af fordelene ved at spille live er, at du får adgang til de samme informationer i forhold til for eksempel kampopstilling og spillernes tilstand, som din bookmaker har. Det giver dig nogle fordele i forhold til dine odds.

Der er selvfølgelig også nogle ulemper ved at spille live. Dels får du som spiller færre spilmuligheder, og dels er oddsene lavere. Desuden er du nødt til at se kampen fra ende til anden. Det behøver ikke i sig selv at være en ulempe, men du er bundet af at være en opmærksom tilskuer under hele kampen.

Sådan finder du de bedste odds

Hvis du gerne vil have nogle gode hints til de bedste odds, så du kan score den bedste gevinst, så må du nok ty til nogle oddset eksperter, der kan give dig gode råd og vejledning.

Du vil blandt andet på de enkelte spillesider kunne få nogle gode råd fra bookmakeren om, hvordan du kan placere dine bets bedst.

Desuden findes der flere gode guides til, hvordan du bedst muligt kan gå målrettet efter de gode gevinster.

Se dig omkring hos nogle forskellige bookmakere. Sammenlign deres gode tilbud, og hold øje med, hvor der gives den højeste tilbagebetalingsprocent. Det er der, du skal satse på at spille, hvis du går efter at tjene så meget som muligt på dine spil.

Det giver dig selvfølgelig ikke en større garanti for gevinst – det får du ingen steder – men det kan give dig et større beløb udbetalt, når du vinder.

Læs mere om sammenligning af odds i denne artikel.

At blive en haj til at oddse

Som det fremgår af teksten her, så bliver du ikke en oddse-haj over en nat. Det kræver flere ting. Det kræver erfaring, det kræver indsigt, det kræver is i maven og det kræver en vis forståelse for sandsynlighedsberegning og procentregning. Talent inden for beregning af odds ratio – altså noget med forholdstal og systemer – er også nødvendig at være i besiddelse af for at være helt toptunet til at gøre de nødvendige beregninger.

Ud over alle disse evner, så kræver det sådan set også en vis portion spillerheld. Den del af gamet kan være sværere at sætte på formel. Og der er desværre ikke rigtig nogen mulighed for at optræne det talent. Og det er ikke altid nok bare at satse på, at heldet vil være med dig.

Men alt det andet, det kan du træne op. Det tager noget tid, og det kræver en hel del spil for at give dig noget erfaring, men det kan også være en god motivation og udfordring, når du ved, at det giver dig større muligheder for at vinde på dit spil.

Hyg dig med at spille

Hvis alt det der med at sætte dig grundigt ind i alle kroge at betting universet ikke tiltaler dig, og du egentlig bare gerne vil spille og så se, om du vinder eller taber, så er der jo intet, der forhindrer dig i det.

Så skal du endelig bare gøre det og hygge dig med det. Du behøver jo ikke nødvendigvis at gøre det til din levevej, bare fordi du synes, at det er hyggeligt og spændende at spille på lidt af hvert.

Den del af oddset er nemlig mindst lige så vigtig. Det er nærmest lige som at spille Lotto. Her behøver man ikke nødvendigvis at være ekspert i noget. Men man har en chance for at vinde den mindre eller den helt store gevinst.

Hvis du så tilmed ved noget om det, du spiller på, så er det jo ikke kun et spørgsmål om rent held. Så betyder din viden om for eksempel en bestemt sportsgren faktisk også noget for spillets udfald. Det kvalificerer dit held en del.

Du kan selvfølgelig oddse på lige præcis den måde, som du synes bedst om. Og hvis du så ovenikøbet vinder noget på det, så er det jo kun helt fint.