Tyson Fury skriver kontrakt med ESPN til 700 millioner kroner

Den britiske boksestjerne har underskrevet en kontrakt med amerikanske ESPN til en værdi af cirka 700 millioner kroner.

Aftalen mellem ESPN og Fury dækker, ifølge BBC, bokserens næste fem kampe, som vil blive sendt på ESPN i USA, mens BT Sport stadig har rettighederne i Storbritannien.

Fury mener, at aftalen med ESPN gør det mere sandsynligt, at der kan komme en revanche mod Deontay Wilder på tale.

Deres seneste kamp i december sluttede med et yderst kontroversielt uafgjort resultat, hvilket hurtigt gav anledning til at diskutere en mulig omkamp mellem de to stjerner. Wilder har siddet på titlen som WBC verdensmester siden 2015, mens Fury et bedst kendt for sin sejr over Wladimir Klitschenko tilbage i 2015, hvor han fik WBA, IBF, WBO og IBO-titlerne.

Nu har han lavet en aftale med en konkurrerende amerikansk TV-station til de britiske BT Sport og Showtime, som normalt har vist hans kampe, hvilket betyder at ESPN skal blive enige om sendetidspunkt og alt andet praktisk i forhold til afviklingen.

Samtidig har der været tale om en kamp med IBF, WBA og WBO verdensmester, Anthony Joshua, men han har skrevet kontrakt med DAZN, som er en streamingvirksomhed i USA, så også her skal der forhandles mellem rettighedshaverne.

Furys promoter, Frank Warren, peger på ESPN’s mange abonnenter som en af grundene til, at man har underskrevet kontrakten. Det giver, ifølge Warren, mulighed for at være ovenpå, når det kommer til at forhandle kampe med andre store boksenavne:

– Nu er det dem, der skal komme til os. Aftalen med ESPN er nok en af de største ting der kunne ske for en britisk sportsmand. Det er noget helt specielt, udtaler promotoren ifølge BBC.

Som led i den nye aftale får Fury promoterne Warren og Bob Arum. Arum, der i dag er 87 år gammel, har blandt andet været promotor for Muhammad Ali og Floyd Mayweather og siger om Fury, at han er toppen af poppen, når det kommer til sværvægtere.

Nu afventer hele bokseverdenen, hvornår en eventuel rematch mellem Wilder og Fury kan stå. Indtil videre er den 18. maj i Las Vegas blevet nævnt, men Warren vil endnu ikke bekræfte oplysningerne:

– Det er op til os at sætte os ned nu og snakke alt igennem, for at få gennemført den her aftale, siger han.

Fury selv vil gerne i ringen hurtigst muligt og siger om den eventuelle kamp mod Wilder:

– Hvis jeg ikke ville have kampen mod Wilder, havde jeg ikke skrevet under med ESPN. Kampen er mere sandsynlig nu. Hvis du ser med, Deontay, så kommer jeg efter dig og denne gang slipper du ikke afsted uden et nederlag, udtaler Fury ifølge BBC.

Tyson Fury er 30 år gammel og er tidligere WBA, WBO og IBF-verdensmester.