Wayne Rooney har to favoritter til United-job

Manchester United flag

Mauricio Pochettino eller Ole Gunnar Solskjær skal være manager i næste sæson, hvis det står til klublegenden, Wayne Rooney, der i dag spiller for amerikanske D.C. United.

Solskjær erstattede José Mourinho som træner for Manchester United i december på en låneaftale fra nordmandens hidtidige arbejdsgiver, Molde FK. Siden er det blevet til en flot sejrsstime med ni sejre i ti kampe, og rygterne svirrer derfor, om hvorvidt klubben bør forlænge aftalen med klubikonet, eller om man skal se sig om efter en anden mere etableret cheftræner, som var den oprindelige plan.

Wayne Rooney, der spillede i United fra år 2004-2017, nåede at tilbringe tre sæsoner I selskab med Solskjær på banen. Han ser nu to muligheder for storklubben i forhold til næste sæsons trænersituation.

– Ole Gunnar er en fantastisk personlighed, og klubben har en stor beslutning der skal tages, når hans nuværende korte aftale udløber. Hvis han ikke får tilbudt en permanent aftale, så er Pochettino efter min mening den rette mand til jobbet, fortæller Rooney til CNN.

Manchester United indtager en øjeblikkelig femteplads i Premier League, og har meddelt, at man allerede er i gang med en omfattende rekrutteringsproces, hvor man undersøger alle muligheder til bunds inden sæsonens afslutning.

46-årige Mauricio Pochettino har stået i spidsen for ligakonkurrenterne fra Tottenham Hotspur siden 2014, hvor det er blevet til en række flotte placeringer, men ingen trofæer. Argentineren har endnu ikke udtalt sig om den mulige interesse fra Manchester.

Wayne Rooney, der er all-time topscorer i både Manchester United og for det engelske landshold, mener dog, at Solskjær bør være favorit til at fortsætte, såfremt resultaterne fortsætter.

Solskjær stoppede som aktiv i 2007, efter at have optrådt for United i hele 11 år. Trænerkarrieren har efterfølgende budt på jobs ved Manchester Uniteds reserver, Molde FK, Cardif City FC, Molde igen og nu altså Manchester United.