Ronaldo under anklage efter upassende jubelscene

Den portugisiske superstjerne scorede hattrick og var dermed en vigtig årsag til, at Juventus sendte Atletico Madrid ud af Champions League. Efter den tredje scoring udførte Ronaldo en jubelscene, der nu er kommet under juristernes lup.

Med fire minutter tilbage af opgøret mellem Juventus og Atletico Madrid sendte Cristiano Ronaldo sit straffespark i mål og kunne dermed se sit hold avancere samlet 3-2 på bekostning af spanierne i Champions Leagues 1/8-finale. Portugiseren valgte at fejre det flotte comeback med en hilsen til modstandernes træner, Diego Simeone, der i det første opgør, som endte 2-0 til spanierne, sendte et tydeligt signal i en jubelscene.

Her formede træneren hænderne omkring sine genitalier for at signalere stort mod. Han modtog efterfølgende en bøde på 20.000 euro for denne hilsen. Cristiano leverede samme jubelscene ved 3-0 målet og er altså nu kommet under anklage fra UEFA’s disciplinærudvalg.

Ifølge UEFA kommer angriberens sag for en høring på torsdag for upassende opførsel.

– En disciplinærsag er åbnet efter, at udvalget har undersøgt sagen om Cristiano Ronaldos jubelscene i Champions League 1/8-finalen mellem Juventus og Atletico Madrid jævnfør artikel 55 i UEFAs disciplinærregulativer, står der på UEFAs hjemmeside.

Dermed risikerer Cristiano Ronaldo at få en karantænedom, som kan udelukke ham fra kvartfinalekampen mod Ajax Amsterdam, der spilles den 10. april. Han kan dog håbe på en bødestraf som tilfældet var med Diego Simeone.

Hvis stjernespilleren bliver ramt af en karantænedom vil være en stor svækkelse af Juventus-mandskabet. Ronaldo er nemlig kendt som kongen af Champions League og har sat en lang række rekorder gennem karrieren.

Han er den spiller der har lavet flest mål og flest assists i turneringen, men også måden de er scoret på er bemærkelsesværdig. Her er han nemlig den spiller, der har lavet flest hjemmebanemål, flest udebanemål, flest mål i gruppespillet, flest mål i knockout-kampe, flest finalescoringer, flest mål på frispark, flest mål på straffespark samt flest hovedstødsscoringer.

Hans imponerende CV tæller desuden fire Champions League-titler, så Juventus kan kun håbe, at straffen bliver mild, så han kan deltage mod Ajax, som på flotteste vis sendte den 34-årige angribers tidligere klub, Real Madrid, ud af turneringen med cifrene 5-3 samlet.