Roelandts styrker Movistars klassikerforhåbninger

Professionelt cykelløb

Jürgen Roelandts skifter fra BMC Racing til Movistar og bliver den kun anden belgier nogensinde til at køre for det spanske mandskab, som normalt er kendt for deres meritter i bjergfyldte løb.

Movistar er bestemt ikke kendt som et hold, der gør sig gældende i forårsklassikerne, hvor brosten og mudrede veje er en del af de store World Tour-løb.

Nu opruster de dog på klassikerfronten med den 33-årige Roelandts, som bliver kaptajn på holdets klassikermandskab. Han har kun kørt en enkelt sæson for BMC Racing, men skal nu levere resultater for Movistar, der sjældent gør sig bemærket i brostensløbene. Her har Roelandts til gengæld leveret store resultater gennem sin 11 år lange professionelle karriere, der har budt på podiepladser i E3 Harelbeke, Flandern Rundt og Milan-San Remo samt sejre i det belgiske mesterskab og Polen Rundt.

Den rutinerede klassikerrytter får også en rolle, når storholdet skal folde sig ud i klassementet til de store Grand Tours, hvor han kan bidrage med sin erfaring som hjælperytter. Alligevel virkede skiftet en anelse overraskende, da han ifølge cycklingnews.com havde gode muligheder for at få en ny kontrakt hos BMC Racing, som trods alt har en større tradition for at præstere i klassikerløbene.

– Jeg skulle ikke tænke to gange, da en af Movistars ryttere kontaktede mig under Giroen sidste år. Jeg har altid gerne villet køre for Movistar, og så har de jo nogle fantastiske trøjer, fortæller Roelandts.

På BMC-mandskabet var kaptajnrollen til de store klassikere besat af Greg Van Avermaet, så muligheden for bedre opbakning er en anden årsag til skiftet.

– Stort set alle hold har et mandskab, der kun koncentrerer sig om forårsklassikerne. Sådan er det ikke på Movistar, selvom de selvfølgelig har gode ryttere som Bennati, Erviti og Olivieira, der kan gøre det godt i Flandern, siger nyindkøbet.

Roelandts og hans nye holdkammerater har endnu ikke lagt en fast plan for sæsonen og har kun hilst på hinanden en enkelt gang.

– Jeg har kun udvekslet få ord med Valverde, men jeg føler mig allerede accepteret på holdet, og de taler også lidt langsommere spansk, når vi er sammen, så jeg kan følge med. Jeg glæder mig til at lære alle bedre at kende, og det gør man bedst ved at køre løb sammen, så det bliver en spændende tid vi går i møde, forklarer Roelandts til Cycklingnews.com.

Belgieren sluttede på tredjepladsen i Milan-San Remo i 2016 og fik samme placering i Flandern Rundt i 2013. Nu venter en sæson, hvor hele holdet bakker op om den 33-årige rytter.