Norge må undvære stjernespiller til VM

Håndspiller bagved mål på håndboldbane - Modelfoto

Norges herrelandshold i håndbold må se bort fra en af holdets største stjerner, da Kent Robin Tønnesen har brækket fingeren.

Det danske landshold får en udfordring mindre at forberede sig på, når VM i herrehåndbold begynder den 10. januar.

Norges venstrehåndede højre back, Kent Robin Tønnesen må således kigge langt efter spilletid ved slutrunden, da den 27-årige Veszprém-spiller har pådraget sig et brud i hånden. Det skete til en træningssession med landsholdskammeraterne som optakt til slutrunden.

– En meget ubelejlig og kedelig skade. Jeg havde virkelig set frem til årets VM. Selvom jeg nu er sat på sidelinjen, så ønsker jeg resten af truppen held og lykke i Danmark, og så lover jeg at komme stærkt tilbage, fortæller Kent Robin Tønnesen i en pressemeddelelse fra det norske håndboldforbund.

Højrebacken har imponeret i sin ungarske klub, hvor han ofte er garant for både mål og assists. Ved EM-slutrunden sidste år scorede han blandt andet imponerende syv mål mod Frankrig, der senere vandt bronze.

Norge er i gruppe med Tunesien, Danmark, Saudi-Arabien, Chile og Østrig i slutrundens gruppe C.

Om det er Tønnesens skade, eller om omverdenen blot har store forventninger til Mikkel Hansen og co. vides ikke, men ifølge bettingselskabet William Hill er danskerne favoritter til at hjemtage VM-guldet for første gang nogensinde.

Hjemmebanefordelen spiller ind i analysen, mens Frankrigs stjernespillere er de næststørste favoritter. Herefter følger et felt bestående af Tyskland, Spanien, Norge og Sverige, der alle stiller med en parade af dygtige spillere fra verdens bedste ligaer.

Danmark spiller åbningskampen ved VM torsdag den 10. januar klokken 20:15 mod Chile. Herefter følger kampen mod Tunesien den 12. januar, Saudi-Arabien den 14. januar, Østrig den 15. januar og til sidst vores, på papiret, største konkurrent i gruppespillet, Norge, den 17. januar.