Misforståelse førte til bizar situation I Carabao-cuppen

Den spanske målmand, Kepa Arrizabalaga, nægtede at lade sig udskifte i de døende minutter af Carabao-cup finalen mellem Chelsea og Manchester City, hvilket førte til store frustrationer hos manager Maurizio Sarri.

Med få minutter tilbage af finalen mellem storklubberne Chelsea og Manchester City opstod en helt bizar situation. Willy Caballero havde varmet op og stod klar til at komme ind i stedet for Kepa til en eventuel straffesparkskonkurrence mod sine tidligere holdkammerater, men den spanske førstemålmand nægtede at forlade sit mål.

Med vilde fagter viste Arrizabalaga tydeligt, at han ikke havde tænkt sig at forlade banen, mens Sarri på sidelinjen råbte og skreg i frustration over den manglende respekt fra sin målmand.

Den pressede manager var endda på vej til at forlade Wembley før tid i rent raseri, men vendte dog om, og kunne siden overvære sit hold tabe i straffesparkskonkurrencen efter 0-0 i den ordinære spilletid.

Det 24-årige midtpunkt for begivenhederne, Kepa, offentliggjorde efter kampen en meddelelse, hvor han beklagede situationen, men samtidig forklarede, at der var tale om en misforståelse mellem træneren og målmanden. Kepa troede nemlig, at Sarri havde fået forkerte meldinger fra holdets fysioterapeut og derfor ville spare sit førstevalg i målet. Sandheden er nok nærmere, at træneren ville udnytte Caballeros kendskab til sine tidligere holdkammerater fra Manchester City i straffesparkskonkurrencen, men så langt tænkte Arrizabalaga altså ikke i den situation:

– For det første vil jeg gerne sige, at jeg fortryder den måde, det hele udspillede sig på sidst i dagens kamp. Det har aldrig været min intention at underminere trænerens beslutninger. Det hele er en stor misforståelse, der skete i kampens hede, skriver spanieren blandt andet i et opslag, som blev delt på sociale medier og på klubbens egen hjemmeside.

– Træneren troede, at jeg ikke kunne spille videre grundet en skade, og min intention var blot at signalere, at der ikke var noget problem, og at jeg fortsat kunne hjælpe holdet. Det billede man får, når man genser situationen, passer ikke med virkeligheden. Jeg har fuld respekt for min træner og hans autoritet, skriver Kepa.

Italienske Maurizio Sarri nedtonede også begivenheden efterfølgende, ifølge The Sun:

– Jeg var virkelig sur. Jeg fik at vide, at han havde kramper, så jeg ville gerne skifte målmand inden straffesparkskonkurrencen, men Kepa nægtede at adlyde. Men det bunder i en stor misforståelse, da han jo godt kunne fortsætte. Det udspillede sig bare på en rigtig uheldig måde, sagde Sarri efter kampen.

Spekulationerne om Kepas fremtid begyndte med det samme at florere, men Sarri nedtonede også den del af snakken:

– Jeg vil tage en snak med ham hurtigst muligt for at få reddet trådene ud. Han var i god tro, men handlede forkert. Nu skal vi hurtigt videre, så vi igen kan koncentrere os om at spille fodbold, sagde træneren.

Manager Sarri sidder efterhånden i et varmt trænersæde, da holdet har leveret en række svingende resultater på det seneste. Holdet er i ottendedelsfinalen i Europa League og indtager sjettepladsen i Premier League.