Manchester United har fundet ny midlertidig træner

Manchester United flag

Det bliver klubikonet Ole Gunnar Solskjær der skal overtage tøjlerne fra portugisiske José Mourinho, som blev fyret mandag formiddag.

Manchester United fyrede mandag formiddag José Mourinho, men har hurtigt fundet en midlertidig afløser til managerposten. Valget er faldet på den 45-årige norske træner, Ole Gunnar Solskjær, som i årene 1996 til 2007 scorede hele 126 mål i 366 kampe som angriber for De Røde Djævle.

Efterfølgende blev han også reserveholdstræner i klubben, inden han tog en tur til FC Molde i hjemlandet som cheftræner.

– Manchester United er altid i mit hjerte, og det er fantastisk at komme tilbage i denne rolle. Jeg glæder mig virkelig til at arbejde med den her meget talentfulde trup, som vi har, med staben og med alle her i klubben, fortæller den tiltrædende træner til klubbens hjemmeside.

Nordmanden tiltræder stillingen med det samme og bliver i sædet så længe klubben ikke har fundet en permanent løsning. Hans assistent bliver Mike Phelan, som har været assistent i klubben fra 2008-2013, så her er også tale om en rigtig United-mand.

Klubbens direktør, Ed Woodward, lægger heller ikke skjul på, at man er glade for den nye konstellation.

– Ole er en klublegende med stor erfaring bade på banen og som træner. Hans historie her i klubben betyder, at han laver og ånder for vores kultur, og alle er virkelig glade for at have ham og Mike Phelan tilbage. Vi har tillid til, at de to vil forene spillerne og fansene, når vi går ind i sæsonens sidste halvdel, fortæller han til hjemmesiden.

José Mourinho nåede at stå i spidsen for klubben i to år. Hans bedste resultat kom i den første sæson i klubben, hvor holdet både vandt FA Cuppen, Liga Cuppen samt Europa League. Sæsonen efter blev det til en andenplads i Premier League. I år er stemningen om succestræneren dog vendt, og klubben ligger i skrivende stund på en skuffende sjetteplads med 19 point op til Manchester City på førstepladsen.

Hans fratrædelsesordning betyder, at han modtager i omegnen af 200 millioner kroner for fyringen.

Første United-kamp med Ole Gunnar Solskjær i spidsen bliver mod Cardiff på lørdag klokken 18:30.