Manchester-klubber i kamp om Maguires underskrift

Manchester City logo

Manchester United og Harry Maguire har længe forhandlet om et muligt skifte, men nu melder bysbørnene fra City sig på banen i kapløbet om den unge Leicester-stjerne.

Manchester City har ifølge Sky Sports matchet Uniteds bud på 70 millioner pund for Harry Maguire. Leicester har dog gjort det klart, at de ikke er interesserede i at sælge for billigt – særligt ikke efter Aaron Wan-Bissaka blev købt for 50 millioner pund af United tidligere i transfervinduet. En mand som endnu ikke har bevist sig på samme internationale niveau som 26-årige Maguire.

Leicesters ejer, Aiyawatt Srivaddhanaprabha, skal personligt tage stilling til et eventuelt salg af forsvarsspilleren, der stadig har fire år tilbage af sin kontrakt. Han anses som en nøglespiller for de tidligere engelske mestre, så Manchester-klubberne får ikke let ved at overtale den thailandske ejer.

Den engelske landsholdsspiller har endnu ikke deltaget i Leicesters opstartstræninger på Belvoir Drive-komplekset, og det er fortsat uvist, om han returnerer, inden holdet taget på træningslejr i Frankrig.

Uniteds chancer for at hente Maguire kan også blive påvirket af Nicolas Otamendis fremtid i Manchester City. Han er blevet rygtet til Atletico Madrid, men efter Vincent Kompanys skifte til Anderlecht er der sået tvivl, om argentineren vil rejse, og det kan ændre Manchester Citys indkøbsplaner.

Fra Leicesters perspektiv har de hverken ønske eller behov for at sælge, og de kan derfor tillade sig at sætte salgsprisen højt. Ifølge Sky Sports ønsker de minimum 75 millioner pund for Maguire – samme pris som Liverpool i øvrigt betalte for Virgil van Dijk i sin tid.

Men med to af verdens største og rigeste klubber i en budkrig, kan prisen også hurtigt stige. En sådan handel kan blive sommerens helt store transfersaga.

Harry Maguire startede karrieren i Sheffield United, hvorefter turen gik til Hull og Wigan, inden han i 2017 tog til Leicester. Han har spillet 76 kampe i den blå trøje, og har også fået debut for det engelske landshold, som han har optrådt for 20 gange. Heraf en del kampe ved sidste års VM-slutrunde.

Det er altså en spiller med megen erfaring trods sine blot 26 år, og han anses derfor for en af Englands fremmeste forsvarstalenter.