Faxe vender tilbage til Arsenal

Arsenal FC flag

Den danske EM-helt fra 1992, John ”Faxe” Jensen, returnerer til en rolle i sin tidligere klub Arsenal, hvor han har scoret en tjans som scout i Skandinavien.

John ”Faxe” Jensen spillede i sin aktive karriere for Arsenal fra 1992 til 1996, og nu vender han tilbage til London-holdet, der har skrevet kontrakt med den 54-årige dansker.

Han skal varetage ansvaret for Premier League-klubbens scouting i Skandinavien. ”Faxe” selv har udtalt, at han ser det som sit drømmejob at arbejde sammen med Unai Emery og hele staben omkring Arsenal:

– Jeg kan bekræfte, at jeg den 1. juli har startet nyt job hos Arsenal. Jeg skal finde talenter til klubbens akademi, men på den lange bane, håber jeg at kunne finde spillere, der kan spille sig på klubbens Premier League-mandskab, fortæller han om sin nye opgave ifølge The Sun.

Blandt danskerne er han nok bedst kendt for sit kanonhug i EM-finalen i 1992, hvor han ramte den ”lige i røven” og var med til at sikre Danmark vores første og hidtil eneste Europamesterskab. Han debuterede på landsholdet i 1986 og nåede 69 landskampe og fire mål. Efter karrieren har han varetaget en række trænerjobs – senest hos Fremad Amager i den danske 1. division.

– Efter mere end 20 år som træner har jeg fingeren på pulsen i fodboldindustrien, så jeg er helt klar til denne udfordring, siger han ifølge The Sun.

John Jensen har været træner i blandt andet Brøndby og Randers FC, men efter sin tid i Fremad Amager, hvor han stoppede i 2018 har han haft tid til at udvikle sit netværk i fodboldverdenen, hvilket ifølge den nye scout kan komme ham til gode nu:

– Siden jeg stoppede som træner har jeg arbejde lidt i et agentfirma i USA, hvor jeg har scoutet spillere – særligt fra Skandinavien. Så jeg er ekstremt spændt på denne opgave, og jeg glæder mig til at fortsætte ad dette spor, fortæller han.

Arsenal har ifølge troværdige kilder ikke meget at gøre godt med i denne sommers transfervindue, og netop derfor er arbejdet med at finde talenter, som kan udvikle sig til verdensstjerner blevet opprioriteret i klubben. Et fokusområde som den tidligere Arsenal-spiller glæder sig til at bidrage til:

– Der er en trende blandt klubber, hvor man gerne vil have fingrene i talenterne i en tidligere og tidligere alder. Konkurrencen er derfor hård, og det handler om at være knivskarp i scoutingarbejdet, forklarer han.

Arsenal starter Premier League-sæsonen den 11. august ude mod Newcastle.