Lefevere: Alaphillippe kan vinde overalt

Professionelt cykelløb

Deceuninck-Quicksteps Julian Alaphilippe triumferede forleden i Milano-Sanremo, og ifølge teamboss, Patrick Lefevere, kan den lille franskmand vinde et utal af løbstyper i fremtiden.

Patrick Lefevere, der selv har vundet forårsløbet Kuurne-Bruxelles-Kuurne som aktiv, var fuld af lovord efter Alaphillipes flotte sejr i Milano-Sanremo. Den spinkle franskmand kørte fra feltet på de sidste kilometer og fik selskab af en række forhåndsfavoritter som Sagan, Kwiatkowski, Dumoulin og Valverde, men i spurten var det Quick-step-rytteren der havde mest at skyde med.

Efter den præstation garanterede holdets sportsdirektør, at rytteren har alt, hvad der skal til for at vinde stort set alle løbstyper fremover:

– Jeg tror, det eneste løb han ikke kan vinde er Paris-Roubaix. Vi vidste, han var stærk, men han formår alligevel at forbedre sig år for år. Han vinder en sprint i Tirreno-Adriatico, hvilket du kan kalde en overraskelse, men her i Sanremo er det ikke held. Han slår de stærkeste modstandere her, forklarede Lefevere i et interview med Sporza.

Den 26-årige rytter tog tidligere på året sejren i Strade Bianche for næsen af danske Jakob Fuglsang, og vandt desuden en etape i Tirreno-Adriatico, så han har gang i en stor sæson og der er mere i vente, hvis du spørger sportsdirektøren:

– Det begynder jo at blive svært at vælge løb. Julian vinder Milano-Sanremo, han kan også kæmpe med om sejren i Ardennerklassikerne, og han var kongen af bjergene ved sidste års Tour de France. Det eneste løb han ikke kan vinde er Paris-Roubaix. Der er han lige en anelse for let, men man kan aldrig vide sig sikker, forklarer sportsdirektøren.

Mens Alaphillipe altså ikke er kørt i stilling til Paris-Roubaix, så kan Flandern Rundt blive en mulighed for franskmanden i fremtiden. I år har QuickStep dog andre favoritter til brostensløbene såsom Zdenek Stybar og Philippe Gilbert.

Lefevere fortalte også, at holdets mange sejre i starten af sæsonen – 19 er det allerede blevet til – gør at holdet kan køre med større ro i de kommende løb:

– Nu, hvor vi har vundet Milano-Sanremo, kan vi begynde at satse på andre ryttere, og vi kan køre mere afslappet, fortalte han til Sporza.

Sidste år vandt det belgiske mandskab hele 73 løb, og med denne sæsons mange sejre allerede, kan det tal blive endnu større i år. Næste mulighed er Volta a Catalunya, som køres fra den 25. marts-31. marts.