Fuglsang var tæt på stor sejr

Professionelt cykelløb

Weekendens italienske forårsløb, Strade Bianche, bød på underholdende cykelløb fra start, og danske Jakob Fuglsang kom tæt på sejren i direkte duel med franske Julian Alaphillipe.

Fire danske ryttere stillede til start, da den 13. udgave af cykelløbet Strade Bianche løb af stablen i lørdags. Her blev det til en sejr til spurtstærke Alaphillipe, mens Jakob Fuglsang måtte tage til takke med andenpladsen.

– Jeg er glad for at komme på podiet i sådan et fedt løb, men jeg følte mig virkelig stærk, og jeg ønskede at vinde, sagde Fuglsang efterfølgende til løbets hjemmeside.

Fuglsang og Alaphillipe kørte sammen til mål efter at have revet sig fri fra en større udbrydergruppe med de øvrige favoritter.

Udover Fuglsang gennemførte Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Michael Valgren (Dimension Data) og Asbjørn Kragh Andersen (Team sunweb) løbet.

Quick Steps Alaphillipe er kendt som en stærk afslutter, så Fuglsang vidste at han måtte af med franskmanden inden målstregen. Derfor forsøgte han sig også adskillige gange med nogle ryk, men franskmanden sad klistret til danskerens hjul, og så kunne Fuglsang ikke følge med, da det hele skulle afgøres.

– Jeg kørte godt, men jeg tabte, så det er lidt en bittersød fornemmelse. Jeg tænkte meget på, hvordan jeg kunne slå Julian Alaphilippe, men han var ikke så frisk på at arbejde for hårdt, sagde Fuglsang ifølge Ekstra Bladet.

Det var dog en stor præstation af Fuglsang at hente andenpladsen i løbet, der også talte store stjerner som Zdenek Stybar, Wout van Aert, Tiesj Benoot og Greg van Avermaet. Sidstnævnte var efter løbet fuld af lovord om Alaphillipe.

– Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, men det kan ofte være svært at sidde i den jagtende gruppe. Jeg er ikke skuffet. Den stærkeste mand vandt i dag. I sidste uge blev det til en andenplads i Omloop Het Neuwsblad, og det synes jeg var værre end at få sjettepladsen i dag, forklarede Van Avermaet efterfølgende til cyclingnews.com.

Nu venter et af forårets højdepunkter forude, idet Tirreno-Adriatico starter i Italien i næste uge. Derudover køres Milano-San Remo den 23. marts og så følger de belgiske klassikerløb. Og med Fuglsangs opadgående formkurve kan det blive nogle ganske spændende måneder vi går i møde set fra et dansk perspektiv.