Ferrari forsvarer teamordre efter skuffende Grand Prix

Formel 1-holdet blev efter weekendens Grand Prix i Kina kritiseret for deres teamordre, der bevirkede at Leclerc afgav sin tredjeplads til holdkammeraten Sebastian Vettel, da holdet mente tyskeren ville kunne nå en højere placering. De sluttede dog begge uden for podiet.

Det kinesiske Grand Prix blev ikke den oplevelse Ferrari-teamet havde håbet på, eftersom de afgav vigtige point i kampen om verdensmesterskabet. Lewis Hamilton nappede sejren for Mercedes, mens holdkammeraten Valtteri Bottas fulgte lige efter i F1-Grand Prix nummer 1000.

Efterfølgende var Ferraris teamchef, Mattia Binotto, ude og forsvare holdets taktiske tilgang til løbet eftersom Charles Leclerc fortalte, at han havde fået besked på at overgive sine tredjeplads til Vettel, da holdet havde større tiltro til at Vettel ville kunne overhale de forankørende.

– Vi prøvede, men det gik ikke. Jeg mener dog, at det var den rigtige beslutning at give chancen til Seb, forklarede Binotto efterfølgende ifølge The Guardian.

– Det var en svær ordre at give, fordi vores kørere alle er opsatte på at levere topresultater. Jeg må tage hatten af for Charles Leclerc for at lade Vettel passere, og for den måde han har ageret på i det hele taget. Han har endnu en gang vist sig som en sand holdspiller, men jeg er også overbevist om, at rollerne en dag vil være byttet om, og Leclerc skal nok få sin chance i fremtiden, forklarede teamchefen.

21-årige Charles Leclerc sagde efter løbet, at han hurtigt havde bedt om en forklaring på den taktiske beslutning fra Ferraris teamledelse:

– Vi havde et møde. Det var en svær situation, da jeg havde problemer med mine dæk. Der var en følelse af, at Seb var hurtigere kørende, men da han endelig overhalede mig, var der også problemer med hans dæk, og så fik vi ikke noget ud af situationen, forklarede monegaskeren.

I den anden bil, hvor den noget mere rutinerede Sebastian Vettel sad, var følelsen at man bare skal hurtigt videre efter sådan et løb:

– Det er aldrig sjovt at tage den slags beslutninger, men sket er sket, og vi må videre. Vi har så mange løb der skal køres, og kun tiden vil vise, om vores beslutninger er rigtige eller forkerte. Du bliver nødt til at handle, når du er midt i et løb, og sommetider går det galt. Det er aldrig nemt, fortalte Vettel ifølge The Guardian.

Sebastian Vettel og Charles Leclerc indtager fjerde og femtepladsen i kørernes klassement, mens Lewis Hamilton ligger i spidsen.

Næste Grand Prix køres i Aserbajdsjan fra den 26. april til den 28. april.