Anthony Joshua er forvirret efter bokseafvisning

Joshua kalder det forvirrende, at Deontay Wilder afviste et tilbud fra DAZN på 100 millioner pund for en kamp mellem verdensstjernerne.

Anthony Joshua versus Deontay Wilder. Et syn mange boksefans verden over ville give meget for at få lov at overvære. Idéen om kampen faldt dog til jorden for et par måneder siden, da WBC-kongen Wilder afviste en kæmpe kontrakt, der inkluderede tre kampe og 100 millioner pund. Noget konkurrenten og den mulige modstander, Anthony Joshua, stiller sig helt uforstående overfor:

– Det er super forvirrende at vide, at han ikke tog imod det tilbud. Hvor meget mere skulle have været på bordet for at få ham overtalt? siger Joshua ifølge The Sun.

Wilder blev ifølge avisen frarådet at tage imod tilbuddet og valgte i stedet at kæmpe mod californiske Dominic Breazeale, hvorved han forblev en fri agent. Her knockoutede han Breazeale i første runde, hvilket kun får Anthony Joshua til at undre sig yderligere over, at Wilder ikke tog kampen op mod en større konkurrent:

– Hvis jeg selv om fem eller 10 år fik chancen for at blive den indiskutable mester, hvad ville jeg så gøre? Hvis man har været i kamp i 10 år, forsvaret sine bælter, lært hvad der er at lære, så ville det være tid til at slå sit navn fast i historiebøgerne. Det kunne ske, hvis Wilder havde sagt ja til en storkamp tilbage i marts, siger Joshua, der nu skal ud og forsvare sine bælter mod andre konkurrenter. Således venter Andy Ruiz Jr. i en kamp om WBA, IBF og WBO-bælterne lørdag den 1. juni.

33-årige Deontay Wilder har holdt WBC-bæltet siden 2015, men ifølge Joshua bør en sand mester altså tage kampen op mod de største for at blive husket.

– Jeg ville have taget kampen efter 20 sejre. Han har 40 og fem års ekstra erfaring, så jeg forstår ikke, hvad han vil. Jeg kan forstå at promotorerne passer på deres boksere, men hvis du tror på din bokser, så må man også tage en risiko en gang i mellem og gå efter de helt store kampe, forklarer Joshua.

Men Joshua og verdens boksefans må altså se langt efter det mulige stjerneopgør efter Wilders nylige afvisning.

Deontay Wilder har bokset 42 kampe. 41 er endt med sejre, mens han har en enkelt uafgjort på CV’et, da han og Tyson Fury boksede lige op i december sidste år.