Van Gaal: Ed Woodward aner intet om fodbold

Den tidligere Manchester United-træner, Louis van Gaal, er ude med riven i et interview med Sky Sports, hvor han blandt andet udtaler at klubbens direktør, Ed Woodward, ikke har forstand på fodbold.

Ed Woodward blev CEO i Manchester United i 2013. Siden er det blevet til en FA Cup-titel, én Europa League-titel og én sejr i Community Shield, der er en kamp mellem sidste sæsons ligamestre og FA Cup-sejrherrerne.

Alligevel har der været megen kritik af måden klubben drives på, og den seneste i rækken af kritikere er den tidligere United-træner, Louis van Gaal, der mener, at direktøren har nul procent fodboldforståelse:

– I Bayern München er personerne der leder klubben fodboldfolk. Det har jeg altid sat pris på. I Manchester United har man sat Ed Woodward ind som CEO. En mand der har nul fodboldforståelse som tidligere var investeringsrådgiver i en bank, fortæller van Gaal i et interview med 11 Freunde.

Den 67-årige manager var i klubben i årene 2014-2016 uden den store succes, om end han vandt FA cuppen i sin sidste kamp i spidsen for holdet. Han blev fyret efter sæsonen, hvor klubben missede Champions League-kvalifikation og sluttede på en femteplads i Premier League. Han blev erstattet af José Mourinho, som blev fyret i december 2018.

– Det kan ikke være en god ting, når en klub kun drives på et kommercielt grundlag. Der er behov for fagfolk, som ved hvad det handler om, forklarer hollænderen til magasinet.

Selvom Mourinhos tid i traditionsklubben heller ikke blev den store succes, så har van Gaal trods alt forståelse for ansættelsen af den tidligere succestræner:

– Han var ledig på markedet, og var en interessant ansættelse ud fra et forretningsmæssigt perspektiv. Han vinder sine kampe, og det er jo hovedformålet for en klub som United. Men de engelske fans ser det anderledes, og det førte til kritikken, forklarer van Gaal.

Der er ikke meget der tyder på at 47-årige Ed Woodward har planer om at trække sig fra topposten i klubben, som han har været en del af siden 2005. Dengang rådgav han Glazer-familien i forbindelse med deres overtagelse af klubben og har siden arbejdet sig op i bestyrelsen.

Manchester United sluttede på en skuffende sjetteplads i dette års Premier League.

Louis van Gaal meddelte i marts i år, at han har stoppet sin trænerkarriere.