Mark Hughes fyret i Southampton

Southampton FC

Walisiske Mark Hughes er blevet fyret i Premier League klubben Southampton, efter 10 kampe I træk uden sejr.

Mark Hughes har et stort træner-CV, men nu må han på udkig efter nye udfordringer, efter at Southamptons ledelse har valgt at fyre ham.

Han har stået i spidsen for Southampton i otte måneder, men denne sæson er langt fra gået som håbet, og klubben ligger på en aktuel 18. plads i ligaen. Kelvin Davis erstatter Hughes midlertidigt indtil en permanent løsning er fundet. Assistenttræneren Mark Bowen forlader også klubben med øjeblikkelig virkning.

Hughes’ sidste kamp i spidsen for mandskabet blev dermed lørdagens 2-2-kamp mod Manchester United. Her kom de undertippede Southampton-spillere ellers i front både 1-0 og 2-0, men endte altså alligevel med at spille uafgjort.

Klubben har endnu deres første hjemmebane-sejr til gode i denne sæson, og har blot opnået ni point på 14 kampe.

– Vi vil gerne udtrykke vores taknemmelighed overfor Mark og hans hold for deres arbejde på St. Mary’s, men nu er tiden kommet til at se os om efter en ny mand til posten, skriver klubben på sin hjemmeside.

Hughes blev ansat tilbage i marts måned, men tiden i klubben blev aldrig en succes. Han opnåede således kun fem sejre i 27 kampe med Southampton, og klubben skal nu på jagt efter deres fjerde træner på to år.

Første udfordring for den midlertidige træner, Kelvin Davis, bliver onsdagens ligaopgør mod topholdet fra Tottenham, som netop tabte 3-2 til Arsenal i et fantastisk London-derby.