Briggs til Joshua: Du skal se ind i hans sjæl

Anthony Joshua og Andy Ruiz Jr. mødtes til en face-off inden deres rematch den 7. december, og det gik ikke stille af sig.

Boksestjernen Anthony Joshua fortæller til Sky Sports, hvordan han inden mødet med Ruiz Jr. modtog råd fra Shannon Briggs, om hvordan han skulle gribe pressemødet an.

De to boksere mødes den 7. december til en revanchekamp, hvor Joshua skal forsøge at tilbageerobre sine verdensmesterbælter i IBF, WBA og WBO-forbundene, som han tabte til Ruiz Jr. tidligere i år. Og den detroniserede mester tager alle midler i brug. Han havde således fået veteranen Shannon Briggs til at agere hype-man til boksernes face-off, hvor Briggs blandt andet startede råb som ’Let’s go Champ” fra tilskuerrækkerne.

47-årige Briggs er selv tidligere verdensmester og et stort navn i bokseverdenen, og ifølge Joshua har han ageret en solid støtte i månederne efter nederlaget til Ruiz:

– Mesteren Shannon Briggs har givet mig enorm støtte. Han sagde til mig inden dette pressemøde, at jeg skulle se dybt ind i Ruiz’ sjæl, fortæller Joshua blandt andet til Sky Sports.

Pressemødet med de to boksere blev afholdt i New York, men Ruiz jr. mødte op 45 minutter for sent, hvilket ikke påvirkede Joshua det mindste:

– Han er mesteren. Han kan komme, når han vil. Jeg ved hvem jeg er, og jeg bliver ikke usikker på mig selv. Jeg optræder ikke med en maske og er ikke en karakter. Det her møde er ikke for kameraerne. Det er et møde mellem mig og min modstander. Denne gang har jeg ikke et bælte om min talje, og jeg er klar til at skyde løs. Når en sand mester som Briggs giver mig råd, så følger jeg dem til mindste detaljer, fortæller Joshua.

Kampen mellem de to boksere finder sted i Saudi Arabien til december, og Joshua føler sig overbevist om, at han kan hjemtage titlerne på ny:

– Han spiller meget på psyken lige nu, men i sidste ende handler det om fysikken, og jeg ved, at jeg vinder denne gang, siger han til Sky Sports.

Anthony Joshua er 29 år, fra Storbritannien og har bokset 23 kampe med 22 sejre til følge. Det første nederlag i karrieren kom altså den 1. juni i år, da Ruiz Jr. vandt på teknisk knockout.

Andy Ruiz Jr. er også 29 år, men fra USA. Hans kampstatistik viser 34 kampe med 33 sejre til følge. Hans eneste nederlag ligger tilbage i 2016 til New Zealandske Joseph Parker.